Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2018 12:42

Громадянство Кіпру для інвесторів: уряд змінив умови державної програми

У рамках конференції The 3rd Cyprus Citizenship & Residency by Real Estate Investment Summit Кіпр представив оновлену програму оформлення громадянства. Її назва — Cyprus Investment Programme.

Представники компанії "Іммігрант Інвест" розповіли про можливості, що відкриваються для інвесторів, які планують отримати громадянство Кіпру та інвестувати кошти в нерухомість. Програма була доопрацьована з тим, щоб забезпечити безпеку для інвестора і жителів країни, а також зробити умови отримання другого громадянства максимально прозорими. При такому підході заявники не страждатимуть від фіктивних угод, але і самі будуть відповідати вимогам, що пред'являються.

  Квоти на отримання громадянства Кіпру
Квоти на отримання громадянства Кіпру

Важливою зміною стало введення квоти на кількість паспортів. Тепер протягом року в Cyprus Investment Programme зможуть взяти участь не більше 700 заявників. На членів їх сімей квота не поширюється, мова йде саме про інвесторів, що оформляють друге громадянство. Незважаючи на те, що з 2014 року кількість заявників невпинно зростає, турбуватися інвесторам нема про що: в 2017 році кількість заявників склала 503 людини, і на сьогодні це рекордний показник. Протягом першого півріччя 2018-го зареєстровано 214 заявок.

  Кількість заявників на отримання кіпрських паспортів
Кількість заявників на отримання кіпрських паспортів

Терміни розгляду заявок виросли і тепер складають півроку. Нагадаємо, раніше на це було потрібно 3 місяці. У "Іммігрант Інвест" відзначають, що реальні терміни розгляду заявок — 8-10 місяців.

Як випливає з представленої на The 3rd Cyprus Citizenship & Residency by Real Estate Investment Summit інформації, Кіпр почне більш серйозно ставитися до Due Diligence. Раніше майже всі заявки отримували схвалення. Нині ж велика увага буде приділятися тому, звідки інвестор отримав кошти. Дані про це доведеться надати не тільки в Банк Кіпру, але і в комітет з контролю. З цієї причини передбачувані терміни перевірки виростуть. Оплачувати її буде сам заявник.

Зміни торкнулися і компаній-агентів, які допомагають інвесторам реалізувати заявки. Такі компанії повинні в обов'язковому порядку отримати ліцензію і пройти офіційну реєстрацію. Сторони підписують декларацію, яка свідчить, що заявник знає правила подачі та розгляду заявки, а також діє відповідно до цих правил, як і компанія-агент. Заявник отримує всю необхідну інформацію про граничні обсяги інвестицій і розуміє, що недотримання умов програми може означати втрату громадянства. Інформацію щодо об'єктів інвестування надає компанія-агент.

 

Крім цього заявник повинен скористатися послугами компаній-агентів для складання річного інвестиційного звіту, який буде надано владі Кіпру.

Додаткові умови

Однією з умов отримання громадянства є придбання нерухомості та володіння нею протягом мінімум трьох років. Мінімальна вартість об'єкта становить 2 мільйони євро. При цьому обов'язок по збереженню у володінні житлової нерухомості на суму від 500 тис євро залишається незмінним. Раніше термін володіння відраховався від дати підписання договору купівлі-продажу. Тепер же він починається з моменту отримання дозволу на будівництво.

На що варто звернути увагу при виборі об'єкта нерухомості на Кіпрі →

Щоб ефективніше контролювати інвестиційні процедури, Кіпр заснував комітет з нагляду і контролю. Він буде контролювати діяльність заявників і компаній-агентів. Якщо останні не матимуть реєстрації або діятимуть в обхід програми, заявник не зможе отримати громадянство. Ще один аспект — контроль забудови, що зробить механізм придбання житла ще більш прозорим і убезпечить як державу, так і заявника.

Економічний сенс програми отримання громадянства за інвестиції полягає в тому, що Кіпр отримує дохід від продажу первинної нерухомості в вигляді ПДВ. З деякою часткою ймовірності можна говорити про те, що Кіпр може обмежити покупку вторинної нерухомості для інвесторів.

У число способів отримання громадянства Кіпру входять придбання житлової нерухомості на суму в два або більше мільйона євро, комерційної нерухомості на суму від двох мільйонів євро (що вимагає також придбання житлової нерухомості на суму від півмільйона євро), покупка держоблігацій на півмільйона євро (вимагає придбання нерухомості на суму від двох мільйонів євро) і комбінований варіант, що передбачає придбання комерційної нерухомості та держоблігацій.

Якщо інвестор продасть всю нерухомість, він позбудеться громадянства. Тому йому необхідно зберегти у володінні хоча б один об'єкт вартістю від півмільйона євро.

Переваги

Громадянство Кіпру дозволить заявнику відвідувати без віз більш ніж 150 країн світу. Податкова ставка Кіпру — одна з найнижчих і становить всього 12,5%. Для сплати податків можна вибрати будь-яку країну, що робить умови ще більш лояльними. До того ж інвестори отримують додатковий спосіб заробітку — здачу в оренду об'єктів. Завдяки тому, що туристична сфера в Кіпрі добре розвинена, проблем з цим не виникне. Альтернативою Кіпру залишається програма "Громадянство Мальти за інвестиції".

Одна з компаній, яка здатна ефективно допомогти в отриманні громадянства Кіпру, — "Іммігрант Інвест". Фахівці "Іммігрант Інвест" допоможуть вибрати житло і проконсультують у формальних питаннях отримання громадянства.

Іммігрант Інвест

Victory House, 205, Archbishop Makarios Avenue
3030 Limassol, Cyprus
+357 (25) 030-038
[email protected]
https://immigrantinvest.com

Зараз ви читаєте новину «Громадянство Кіпру для інвесторів: уряд змінив умови державної програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути