середа, 27 червня 2012 12:10

Громадські активісти зірвали засідання з приводу нового генплану Києва

Архітектурно-містобудівна рада відмінила своє засідання через пікет активістів. Серед питань, які планували розглядати значився історико-архітектурний опорний план в складі проекту Генерального плану Києва.

Близько півсотні осіб із громадських організацій "Київське віче", "Форум порятунку Києва" та "Збережімо старий Київ" зібралось о 9.30 на вул. Хрещатик, 32. В руках вони тримають плакати "Злочинність генплану приховується! Референдум непоінформованих — зашморг Києву!", "Долой Броневицкого — стажера, далекого от архитектуры города!", "Выполняй закон — генплан 2020".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вимагають повернути землю і оберігати історичний центр міста

"Без жодних оголошень, виключно в телефонному режимі, влада збирала представників підконтрольних Органів самоорганізації населення. Згідно цього "шедевру" — генплану 2025, який кияни ніколи в очі не бачили, планується забудова буферних зон Лаври та Софії, Володимирської гірки, Андріївського узвозу, всіх центральних парків та історичної частини міста. Ми зірвали громадські слухання в Подільському районі, бо їх організували з порушенням чинного законодавства, та в Деснянському районі, бо їх намагалися протиправно провести у форматі громадської ради. Завдяки нашим зусиллям всі громадські обговорення проекту генерального плану було відмінено. Влада злякалася, що їй не вдасться провести громадські обговорення у "кишеньковому" режимі та вирішила їх зробити взагалі закритими", - заявила Gazeta.ua організатор пікету та активістка "Київського Віче" Ірина Олексієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо генплан приймуть на референдумі, то навіть Київрада не зможе внести жодних змін - Кужель

З її слів, новим генеральним планом передбачено знесення старих п'ятиповерхівок-"хрущовок" та будівництво на їхньому місці "висоток". Масив збільшиться вчетверо. Але нових дитячих садків, шкіл та навіть котельних не передбачено.

Автор: Фото: Оксана Худояр
  Кияни не хочуть віддавати місто у жадібні руки чиновників
Кияни не хочуть віддавати місто у жадібні руки чиновників

Також в основу Генплану 2025 покладено дані електронної бази земельного кадастру, що уможливлює узаконення всіх незаконних рішень Київради про землевідведення в Києві починаючі з 2002 по 2012 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над схилами Дніпра у Києві нависла "будівельна" загроза

"За 1530 років існування Києва було побудовано 60 мільйонів квадратних метрів житла. А вони хочуть за якісь 13 років побудувати ще 28 мільйонів квадратних метрів. Хоча територія міста не збільшується. Це повний абсурд. Це квартири не для того, щоб розвантажити квартирну чергу. Помешкання за свій кошт купуватимуть люди із високими та середніми статками. Це в основному іногородні", - зауважив Віталій Черняхівський, голова громадської організації "Форум порятунку Києва".

Автор: Фото: Оксана Худояр
  Кияни не мають жодної можливості ознайомитись з текстом генплану, оскільки він їм очевидно не сподобається
Кияни не мають жодної можливості ознайомитись з текстом генплану, оскільки він їм очевидно не сподобається

За підрахунками громадського активіста після реалізації нового генплану розбудови Києва в столиці мешкатиме 9 мільйонів осіб, тобто 5 частина населення України. Зараз офіційно в Києві мешкає 2 млн 780 тисяч осіб.

Автор: Фото: Оксана Худояр
  Рада відмінила своє засідання сьогодні
Рада відмінила своє засідання сьогодні

Зараз ви читаєте новину «Громадські активісти зірвали засідання з приводу нового генплану Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути