Ексклюзиви
субота, 31 жовтня 2009 19:03

Говорячи про СНІД, Обама позитивно відгукнувся про Буша

Говорячи про СНІД, Обама позитивно відгукнувся про Буша

Хворі на СНІД зможуть з понеділка, 2 листопада, безперешкодно отримувати туристичні і міграційні візи для в"їзду до США, повідомив Барак Обама.

Раніше всім, у кого був діагностований ВІЛ/СНІД міністерство внутрішньої безпеки відмовляло у в"їзді до країни на підставі прийнятого в 1987 році Конгресом закону, що передбачає таку відмову будь-якій людині з "хворобою, що загрожує здоров"ю членів суспільства".

Якщо ми хочемо бути світовим лідером в боротьбі з цим вірусом і захворюванням, то ми повинні діяти як лідер. Конгрес і президент Джордж Буш почали процедуру відміни цієї заборони минулого року, а ми повинні завершити процес", - сказав Обама в п"ятницю, виступаючи на церемонії, присвяченій програмі допомоги бідним хворим ВІЛ/СНІД.

44-й президент США вперше згадав в позитивному ключі ім"я попередника, виступаючи публічно. Раніше представники адміністрації Обами жорстко критикували Буша-молодшого за його внутрішню і зовнішню політику, а сам нинішній глава держави вважав за краще не коментувати дії попередника.

На думку Обами, зняття заборони на в"їзд ВІЛ-інфікованих до США усуне не тільки несправедливість до цих людей, але і дозволить врятувати в майбутньому більше життів, оскільки люди менше соромитимуться свого діагнозу.

"Це крок, який фактично заохотить людей пройти перевірку (на ВІЛ), це крок, який збереже сім"ї та врятує життя... Пройшло майже три десятиліття з моменту виявлення цього вірусу, і всі ці роки ті, кому був поставлений такий діагноз, відчували щодо себе підозру суспільства", - сказав президент.

Обама навів статистику, згідно з якою в США офіційно зареєстровано 1,1 мільйона ВІЛ-інфікованих. Щорічно ВІЛ первинно діагностується у 56 тисяч осіб. В основному цей діагноз ставиться людям у віці 25-44 років.

Більше половини нових діагнозів ставиться гомосексуалістам, яких в США близько 2-3%. Також більше половини нових хворих - чорношкірі американці. За словами Обами, в столиці країни Вашингтоні близько семи відсотків жителів у віці 40-49 років живуть з діагнозом ВІЛ/СНІД, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Говорячи про СНІД, Обама позитивно відгукнувся про Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути