вівторок, 14 березня 2023 14:50

Готуйтеся до холоду: в Україні кардинально зміниться погода

15 березня температурні стрибки весняної погоди найбільше відчують жителі західних областей України.

Завтра Львівщина буде піком холоду, написала у Facebook синоптикиня Наталка Діденко. У західних областях очікується похолодання до денних +4...8°С.

"Прийде атмосферний фронт, піде дощ і навіть часом із мокрим снігом. Підготуйтеся до негоди, подбайте про взуття, парасолі, одяг відповідний та візьміть, про всяк випадок щось від головного болю та тиску, бо завтра магнітні бурі. Погода зараз примхлива, строката своїми різкими стрибками температури повітря, атмосферного тиску, сильного вітру. Крутить нам голови, настрій, змушує силоміць звернути увагу на своє здоров'я, часто змінює плани", – ідеться у повідомленні.

На решті території України в середу ще втримається тепла погода, без опадів. Температура повітря протягом дня становитиме +9...13°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  В Україні очікуються стрибки температури
В Україні очікуються стрибки температури

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йде потепління до +18°С, але є нюанс

"Сильний штормовий сьогоднішній вітер завтра дещо послабне, проте все одно буде рвучким періодично – можете покласти у кишеню декоративну гламурну цеглину. Дуже уважно обирайте місце парковки", – додала синоптикиня.

У Києві 15 березня буде сухо, вітряно та тепло, до +12°С.

Надалі похолодання із заходу посунеться східніше, проте з кінця тижня та початку наступного знову потепліє. У суботу-неділю погода знову буде суха, а в більшості областей – ще й сонячна.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «Готуйтеся до холоду: в Україні кардинально зміниться погода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути