середа, 06 листопада 2019 20:23

Держава повинна залучати інвестиції на оновлення інфраструктури

Держава повинна залучати інвестиції на оновлення інфраструктури
В один день не лопнуть усі труби. Рівень їх зношеності залежить від умов, в яких вони лежать - вологості, наявності ґрунтових вод. Але з кожним роком ситуація погіршується. Фото: Громадське

Проблема зношених комунікацій тягнеться десятиліттями. Спричинена тим, що раніше був масовий занепад господарства у всіх містах України. Мали погану економічно-соціальну ситуацію та безвідповідальних міських голів, - каже Олександр Сергієнко, директор дослідницького центру "Інститут міста", коментуючи прорив труби у столиці.

"До влади приходили непідготовлені і непрофесійні люди. Так Київ з 2006 по 2010 рік очолював Леонід Чернівецький. Його не дуже турбували проблеми міста. Після нього владу у столиці отримав Олександр Попов, який звітував не перед киянами, а перед Адміністрацією Януковича. Через це інфраструктура міст зношувалась і не оновлювалась", - пояснює експерт.

З іншого боку держава на могла і не може забезпечити залучення інвестиційних коштів для оновлення інфраструктури, наголошує він.

"Хоча у світі залучення приватних капіталів до реконструкцій комунікацій є дуже поширеною практикою. Кожна квартира щомісяця платить за їх використання. Це - стабільне джерело прибутку. Наш новий уряд керується не зовсім державницькими підходами. Говорять про пенсії, субсидії. Проте треба мати стратегію розвитку. Повинні створити сприятливий інвестиційний клімат, надавати дешеві кредити міськім адміністраціям, щоб вони оновлювали інфраструктуру.
З 2014 року процес зрушився з мертвої точки. У Києві провели капітальний ремонт близько тисячі кілометрів вуличних доріг. Завдяки реформі децентралізації, міста отримали більші кошти. Проте їх недостатньо, щоб повністю вирішити цю проблему. В один день не лопнуть усі труби. Рівень їх зношеності залежить від умов, в яких вони лежать - вологості, наявності ґрунтових вод. Але з кожним роком ситуація погіршується", - додає Олександр Сергієнко.

У столиці 5 листопада прорвало трубу з гарячою водою. Це сталось на вулиці Шота Руставелі. Проїжджу частину затопило окропом, в яму, що утворилась, провалився автомобіль.

Зараз ви читаєте новину «Держава повинна залучати інвестиції на оновлення інфраструктури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути