Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 11:50

Горить 80 гектарів Ялтинського гірсько-лісового заповідника

Станом на ранок сьогоднішнього дня, площа пожежі в ялтинській ущелині Уч-Кош (Велика Ялта, Крим) становить близько 80 гектарів, у її ліквідації беруть участь 477 людей і 34 одиниці техніки, повідомили у прес-службі Головного управління МНС України в АРК.

За даними кримських рятувальників, у ліквідації пожежі, зокрема, беруть участь 239 бійців МНС, 102 співробітники органів внутрішніх справ, 130 співробітників лісгоспу, вертоліт Мі-8 і т.д.

"Гасіння пожежі ускладнюється у зв`язку зі складним рельєфом гірської місцевості, поривчастим вітром до 20 метрів на секунду, частою зміною напрямку вітру, неможливістю роботи на крутих схилах (більше 70 градусів), що представляє реальну небезпеку для особового складу, віддаленістю вододжерел, неможливістю під`їзду техніки", - зазначили у МНС Криму.

Станом на ранок 2 серпня створено 7 бойових дільниць. Площа пожежі становить близько 80 гектарів. Пожежа в даний час не розповсюджується, запевняють кримські бійці МНС.

З метою недопущення розповсюдження пожежі організовано спостереження, патрулювання по периметру й гасіння окремих осередків пожежі. "Загрози для життя кримчан і гостей півострова немає", - зазначили рятувальники.

Як повідомлялося, пожежа в гірсько-лісовому заповіднику Уч-Кош почалася 30 липня.

За минулий місяць це восьма пожежа на території Ялтинського гірсько-лісового заповідника. Причини пожеж встановить слідство, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Горить 80 гектарів Ялтинського гірсько-лісового заповідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути