середа, 15 червня 2011 13:22

Google зможе шукати за картинкою та голосом

Google зможе шукати за картинкою та голосом

В якості пошукових запитів Google можна буде використовувати голосові команди і зображення.

Такі функції поки будуть підтримуватися тільки браузерами Google Chrome і Firefox за допомогою спеціального плагіна, повідомляє РІА "Новости".

Голосовий пошук Google Voice Search вперше був представлений восени 2009 року для смартфонів, що працюють під управлінням операційних систем Android, Symbian і iOS, а потім з'явився в 11-ій версії веб-браузера Google Chrome для ПК, що вийшла у квітні. Поки він підтримує лише англійську мову і доступний тільки в англомовній версії сервісу.

Голосове управління при роботі з веб-сервісом передбачено веб-стандартом HTML Speech Input API. Тим не менше, для того, щоб браузер зміг розпізнати голос користувача, необхідна не тільки підтримка цього стандарту, але і технологія голосового розпізнавання. Рішення, що використовується Google в браузері Chrome, є закритим, тому неясно, чи з'явиться подібний функціонал в інших браузерах.

Сервіс пошуку Google Images знайде сайти за зображеннями: необхідно лише завантажити картинку або розмістити посилання на зображення - і згадування про неї знайдеться на різних веб-сайтах. Наприклад, можна буде розпізнавати будівлі за їх фотографіями або музичні альбоми за їх обкладинками.

Для того щоб скористатися пошуком за зображенням, необхідно відкрити адресу images.google.com. При переході за посиланням поруч з пошуковим рядком з'являється піктограма фотоапарата. Функція працює в Chrome, Firefox і Safari, але не працює в Opera, повідомляє CNews.

Разом з тим, дана технологія не вміє визначати обличчя людей, а тому з її допомогою не можна дізнатися ім'я людини на фотографії. У той же час, якщо фото було опубліковане на відкритих веб-сторінках, Google Images вкаже на нього.

Нові функції стануть доступні всім користувачам сервісів Google найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Google зможе шукати за картинкою та голосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути