неділя, 27 червня 2021 03:40

Google попереджатиме користувачів про неперевірену інформацію при пошуку

Google попереджатиме користувачів про неперевірену інформацію при пошуку
Якщо тема нова, Google попереджатиме, що "знадобиться деякий час, перш ніж з'являться результати від надійних джерел". Фото: Pixabay

Компанія Google почала тестувати нову функцію, завдяки якій користувачі отримуватимуть повідомлення про неперевірену інформацію в пошуковику.

Про це повідомляється в блозі Google. Крім того, про нову функцію інформує видання The Verge. Нововведення торкнеться новинного контенту, який буде перевірятися і аналізуватися на предмет достовірності.

"Хоча Google Search завжди пропонуватиме найбільш корисні результати, які ми можемо надати, іноді надійна інформація, яку ви шукаєте, просто ще не доступна в Інтернеті. Це може бути особливо актуально для останніх новин або нових тем, коли інформація, яка публікується першою, може бути ненадійною", – зазначається в повідомленні компанії.

Відтак, була запущена нова функція: якщо тема нова, Google попереджатиме, що "знадобиться деякий час, перш ніж з'являться результати від надійних джерел". У компанії вважають, що це підкаже користувачам, що до пошуку краще повернутися пізніше (коли буде більше інформації з надійніших джерел).

Нову функцію поки що запускають англійською мовою в США. Проте в компанії обіцяють розширити сферу її дії "в найближчі місяці".

Зараз ви читаєте новину «Google попереджатиме користувачів про неперевірену інформацію при пошуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути