понеділок, 24 січня 2022 15:05

Голубовська потрапила у номінацію "Псевдонауковець-2021"

Автор: Ukrinform
  Ольга Голубовська
Ольга Голубовська

В Україні визначили переможців антипремії "Академічна недобропорядність року-2021".

Переможців у 8 номінаціях назвали в ефірі програми "Точка зору" на I-UA.TV, пише "Українська правда".

Перемогу в номінації "Поплічник року" присуджено міністру освіти та науки Сергію Шкарлету – за миттєве затвердження результатів виборів ректора Державного біотехнологічного університету на користь нардепа Андрія Одарченка, попри заяви інших кандидатів про фальсифікації. Нагадаємо, що минулого року Шкарлет став переможцем номінації "Плагіатор року".

Переможцем у номінації "Псевдовчений року" стала голова Української асоціації християнської психології Людмила Гридковець – за "лікування" гомосексуальності та "релігійно-упереджений cherry-picking" (вибіркове представлення фактів) у галузі психології.

У цю ж номінацію серед інших потрапила і президент ГО "Всеукраїнська асоціація інфекціоністів" Ольга Голубовська, яка є одним із найвідоміших експертів МОЗ із питань пандемії коронавірусу та бере участь у формуванні офіційного протоколу лікування. Їй дісталася номінація за "залякування населення побічними ефектами вакцин та просування сумнівних медпрепаратів". Експерти антирейтингу звернули увагу на участь Голубовської у рекламній кампанії Амізон-макс – про це нещодавно заявляв і Владислав Онищенко, голова правління Спілки споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення, у своїй статті "Чи все спокійно у Багдаді: десять незручних питань до Ольги Голубовської". Він зазначив, що у новій інструкції до "Амізону", затвердженій МОЗ, у препарату незрозумілим чином змінився механізм дії – із відомого вже 20 років інгібітора гемаглютиніну на пригнічення РНК-полімерази. Таким чином, виходить, що рекомендований Голубовською "Амізон", не змінюючи свого складу, несподівано став препаратом, який нібито діє на SARS-CoV-2, наголошує Онищенко. Проте жодного офіційного роз'яснення ні на це, ні на інші питання, публічно поставлені Онищенком, від Голубовської не надійшло.

У номінації "Токсичний ректор року" переміг ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький – "за загрозу відчуження земель через забудову, переслідування та звільнення провідних кадрів".

Премію "Плагіатор року" отримав професор Західноукраїнського національного університету Михайло Лучко – за переклад на український текст докторської дисертації Віктора Плотнікова.

На другому місці в "плагіатній" номінації опинився авторський колектив КНЕУ, який повторно видав монографію без згадки одного з авторів, а на третьому – гендиректор Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк, у докторській дисертації якої було виявлено плагіат.

Антипремія "Академічна недобропорядність" заснована членами антиплагіатної ініціативи "Дисергейт" у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Голубовська потрапила у номінацію "Псевдонауковець-2021"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути