четвер, 07 січня 2016 21:28

Головний розвідник Росії помер в Лівані і Кремль вирішив це приховати - Stratfor

Головний розвідник Росії помер в Лівані і Кремль вирішив це приховати - Stratfor
Фото: РИА Новости

Начальник Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Ігор Сергун помер не в Росії, як повідомляли раніше офіційні джерела. Заступник начальника Генштабу ВС РФ помер у Лівані. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє американська аналітична компанія Stratfor.

Співрозмовник агентства стверджує, що ознайомлений з доповіддю, згідно з якою колишній глава ГРУ помер 1 січня в Лівані.

"Якщо звіт, що він загинув у Лівані - правдивий, це піднімає питання про те, що Сергун робив у цій країні, і чому Кремль вирішив приховати його смерть за кордоном", - сказано в матеріалі розслідування.

Раніше повідомлялося, що начальник Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Ігор Сергун, підрозділи якого беруть участь у боях на Донбасі і окупації Криму, раптово помер в РФ 3 січня у віці 58 років. За офіційною версією, Сергун помер у будинку відпочинку в Московській області від гострої серцевої недостатності.

Сергун служив у військовій розвідці з 1984 року - на різних посадах в Головному розвідувальному управлінні. Був військовим аташе РФ в Албанії. Очолював ГРУ з грудня 2011 року.

Сергун входив у санкційний список США та ЄС. Через російську агресію в Україні йому було заборонено в'їзд до Штатів та країн Євросоюзу. 21 лютого 2015 Сергуну було присвоєно звання генерал-полковник.

Зараз ви читаєте новину «Головний розвідник Росії помер в Лівані і Кремль вирішив це приховати - Stratfor». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути