субота, 24 травня 2014 10:15

Головна мета АТО - зберегти життя і здоров'я людей, які живуть на сході

Головна мета АТО - зберегти життя і здоров'я людей, які живуть на сході

Головна мета антитерористичної операції на сході України - зберегти життя і здоров'я людей, які там живуть. Про це сказав прес-секретар АТО Владислав Селезньов.

При цьому він підкреслив, що керівництво АТО також постійно працює над посиленням безпеки особового складу, задіяного у спецоперації на сході України.

"Питання щодо забезпечення безпеки особового складу, який несе службу на блокпостах, є пріоритетним у роботі командування АТО. Рівень захисту всіх блокпостів відповідає всім вимогам, він багатоступеневий і враховує багато нюансів. Цей процес постійно удосконалюється і все спрямовано на те, щоб забезпечити безпеку людей", - сказав Селезньов.

Він підкреслив, що статистика останніх днів говорить про те, що блокпости українських силовиків надійно укріплені: сепаратистам не вдається їх прорвати.

"Якщо ви проведете статистику останніх днів, вона покаже, що на будь-які виклики з боку сепаратистів особовий склад АТО реагує моментально, і якщо бандити намагаються прорватися крізь кільце оточення, вони моментально зустрічають відповідні дії з боку учасників АТО", - зазначив він.

Говорячи про загибель українських військових під Волновахою, Селезньов зазначив, що для з'ясування справжніх причин трагедії потрібно провести розслідування. "Саме воно дасть вичерпні відповіді на всі питання щодо втрат. Поки воно не буде завершене, озвучувати будь-які тези не має сенсу", - вважає він.

Селезньов підкреслив, що розслідуванням даного інциденту займається група досвідчених фахівців. "Як тільки ми матимемо результати роботи слідства, тоді зможемо офіційно вести розмову про те, хто винен і чи можна були уникнути цих втрат", - сказав Селезньов.

За останніми даними, в ніч на 22 травня в результаті боїв під Волновахою Донецької області загинули 17 військових, поранення отримали 32 людини. Колишній народний депутат, координатор руху "Третя українська республіка" Тарас Стецьків заявив, що загиблі військові не мали достатніх навичок. За його інформацією, замість бойової підготовки вони займалися будівництвом і госпроботами.

Зараз ви читаєте новину «Головна мета АТО - зберегти життя і здоров'я людей, які живуть на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути