пʼятниця, 12 жовтня 2007 14:18

Головлікар НДІ онкології: Абдулову зашкодили лікарі

Проблема і в тому, що хворобу - рак легені - виявили практично на останній стадії. Але ж коли у актора почалися нестерпні болі, він звертався до лікарів. За порадою друзів перед початком роботи над фільмом "Гіберболоїд інженера Гаріна" Абдулов поїхав до Китаю. Своє погане самопочуття він списував на втому і стрес і сподівався, що китайські фахівці допоможуть розібратися з цією проблемою. У Китаї Олександру Гавриловичу робили популярну зараз медичну процедуру - акупунктуру. Виявляється, саме ця методика може погіршити самопочуття ракових хворих.

"Олександр Гаврилович розповідав нам, що їздив до Китаю, де йому допомогли. Мабуть, на якийсь час болі в нього пройшли, але потім повернулися. Ми бачили, як Олександр Гаврилович, пересилюючи біль, кожного божого дня вчасно виходив на майданчик в Балаклаві і працював на повну котушку всю зміну", - говорить співробітник знімальної групи "Гіперболоїду інженера Гаріна".

"Він поводився, просто як герой! Бачили його муки, але він не нив, не скаржився, тримався. Думав, що в нього болить хребет десь на рівні поперекових хребців. Говорив, що, можливо, це наслідки травм на зйомках (він виконував трюки завжди сам, без каскадерів). Думав, що розболілися суглоби. Він ні за що б не зупинив через своє нездужання зйомку", - розповів він.

Вплив акупунктури на ракову пухлину коментує головлікар НДІ онкології імені Герцена Анатолій Андрієвський:

"Буває, біль, нібито безпричинний, з"являється у людини за рік-два до того, як спливає назовні онкозахворювання. Неправильно, якщо лікар, не діагностуючи пацієнта, береться притишити йому біль, завуалювати, зняти симптом, не виявивши захворювання. Особливо це небезпечно для онкологічних хворих", повідомляє "Погляд".

Зараз ви читаєте новину «Головлікар НДІ онкології: Абдулову зашкодили лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути