неділя, 11 червня 2006 17:36

Голова Верховної Ради Криму подякував американським військовим за розуміння

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко в аеропорту "Сімферополь" зустрівся з командуванням контингенту військовослужбовців США. Він подякував американським військовим за розуміння суспільно-політичної ситуації, що склалася на півострові у зв"язку з підготовкою до навчань "Сі Бриз - 2006".

Гриценко зазначив, що протести населення стали наслідком непродуманих дій з боку Міноборони та Міністерства закордонних справ України, що проігнорували необхідність своєчасного інформування і роз"яснення цілі та завдань цих навчань кримським органам влади і широким верствам громадськості.

Спікер кримського парламенту підкреслив, що в нинішній ситуації військові діяли відповідно до раніше підписаних міжнародних угод про проведення навчань. За його словами, такі заходи проводитися в суворій відповідності з законодавством України та тільки після прийняття відповідних нормативних актів органами влади країни.

- Ми сподіваємося, що з усіх цих подій у Криму вищі військові чиновники України винесуть правильні уроки і надалі розвиватимуть військове партнерство з США та іншими країнами НАТО гласно і на принципах, зрозумілих широкій громадськості країни, - сказав Гриценко.

Нагадаємо, що сьогодні з аеропорту Сімферополя вилетять два літаки з 125 американськими резервістами на борту, які перебували у Криму для надання допомоги у підготовці українсько-американських навчань "Сі Бриз".

У зв"язку з присутністю американських військових у Криму відбулися акції протесту проти НАТО і навчань за участю іноземних військових на території України, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Голова Верховної Ради Криму подякував американським військовим за розуміння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути