вівторок, 31 липня 2012 18:30

Голова райсуду на Донеччині виправдав п'яного водія-вбивцю

Сьогодні апеляційний суд Донецької області скасував вирок 42-річному жителю Олександрівського району Донецької області Олександру Міховичу, який вночі 29 травня 2008 року збив скутер з двома хлопцями, який стояв на узбіччі.

Винуватець події втік, прихопивши з собою скутер, замітаючи сліди. Поранених кинув на дорозі. Через 5 годин після наїзду його знайшли і зробили експертизу, яка показала, що чоловік все ще перебуває в стані гострої алкогольної інтоксикації.

"Швидку" постраждалим викликали свідки злочину, які їхали в "Жигулях" Олександра Міховича. Вони ж розповіли, що весь день напередодні разом з ним відзначали День прикордонника, а з бару їх товариш мчав зі швидкістю 100 км / год.

20-річний водій скутера Артем Трус помер в лікарні на третій день, не виходячи з коми. Його похорони стали трауром для всього села Степанівка (Олександрівського району).

Незважаючи на це, 31 серпня 2011 року голова Олександрівського райсуду Донецької області Віктор Андрійович Молчанов повністю виправдав водія "Жигулів".

Односельців обурив такий вирок. Вони направили колективний лист до суду, в якому охарактеризували обвинуваченого як забіяку, бешкетника і п'яницю. Селяни стверджують, що Міхович хвалився: "Сидіти не буду, я всім заплатив!".

17 травня нинішнього року за апеляцією батьків загиблого хлопця Олександра Міховіча взяли під варту.

"Це сталося в залі суду, після оголошення нового вироку - Міховічу дали 3 роки, каже потерпіла Наталія Вікторівна Трус. - А нам з чоловіком присудили по сто тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Ми з цим вироком були згодні, а прокуратура оскаржила, вимагає для негідника 7, 5 років тюрми".

31 липня Донецький апеляційний суд виніс ухвалу знову повернути кримінальну справу місцевому суду і посилити покарання. А потерпілі звернулися до Вищої колегії суддів, просять покарати голову суду, який фактично простив водія-вбивцю.

Загиблий Артем Трус заочно навчався в університеті, працював у шахті, хотів служити в армії.

"Мати вбивці проходу не дає мені тепер, прокльони посилає. А я відповідаю: "Твій посидить і додому прийде, а я свого вже ніколи не побачу". До 40 днів душа мого Артемки, як видно, не знаходила спокою. Я кожного вечора бачила його таким, що сидить на лавочці у нас у дворі. Не можу заснути без антидепресантів ", - плаче мама загиблого.

Після трагедії у жінки виявили діабет.

Сім'я Трусів тільки на судові тяжби, що продовжуються п'ятий рік, витратила 20 000 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Голова райсуду на Донеччині виправдав п'яного водія-вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути