середа, 10 червня 2009 18:31

Голлівуд уникнув ще одного страйку

Голлівуд уникнув ще одного страйку
Голлівуд, нарешті, позбавився від загрози страйку. Більшістю голосів Гільдія кіноакторів США погодилася підписати дворічний контракт з провідними голлівудськими кінокомпаніями про умови роботи в кіно і в телевізійних шоу.

На підставі цієї угоди мінімальна ставка за зйомки буде збільшена на 3%. Всього для поліпшення умов роботи акторів на найближчі два роки буде виділено 105 млн доларів. Крім того, на піввідсотка виростуть відрахування на пенсійні плани і медицину.

Разом з тим, Гільдії не вдалося домогтися дозволу питання про надбавку за трансляції телешоу або кінострічок в Інтернеті, що спочатку було одним з ключових пунктів договору.

Відомо, що в голосуванні взяли участь всього 35% членів акторської профспілки, що дещо більше звичайних показників. При цьому 78% тих, хто голосував, висловилися за ратифікацію нової угоди, а 22% - проти.

Варто відзначити, що раніше на умови колективного договору вже погодилася Американська Федерація акторів телебачення та радіо (AFTRA), тоді як Гільдія до останнього домагалася вигідніших умов. В результаті протягом минулого року актори Гільдії зазнали фінансових втрат, оскільки основні голлівудські студії віддали перевагу більш поступливим членам AFTRA.

Президент Гільдії кіноакторів Алан Розенберг назвав контракт "обурливо незадовільним" і закликав членів своєї профспілки "готуватися до майбутньої боротьби" за нові умови на 2011 рік.

Нагадаємо, що минулого року одна голлівудська профспілка вже оголошувала страйк. Сценаристи, які були незадоволені невиплатою їм авторських гонорарів, страйкували 100 днів. В результаті випуск фільмів в Голлівуді виявився паралізованим, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Голлівуд уникнув ще одного страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути