середа, 19 травня 2010 18:35

Голландський секс-шоп продаватиме "презервативи Папи Римського"

Голландський секс-шоп продаватиме  "презервативи Папи Римського"

Голландський секс-шоп збирається впродовж нинішнього уікенду реалізувати 2000 "презервативів Папи Римського", розраховуючи таким чином висміяти позицію Римсько-католицької церкви стосовно протизаплідних засобів.

Представники "De Condoomfabriek" - місцевої фірми, що випускає товар, який користується попитом, заявили, що хочуть своєю акцією довести його корисність у справі захисту від хвороб, що передаються статевим шляхом, і від небажаної вагітності, а також протиставити свою позицію точці зору Ватикану на протизаплідні засоби.

На обгортці презервативів зображений Бенедикт XVI і стоїть підпис: "Я сказав "ні"! Ми говоримо "так!"

Як нагадує видання, ідея приурочити до візиту Папи Римського у Велику Британію випуск презервативів під брендом "Бенедикт", чи то жартома, чи то всерйоз запропонована чиновником Форін-офісу, викликала минулого місяця цілий дипломатичний скандал.

Скандальний документ, який набув розголошення, був написаний рядовим за рангом співробітником британського зовнішньополітичного відомства і його колегами під час так званого "мозкового штурму", присвяченого плануванню візиту понтифіка на Альбіон.

Автором "меморандуму" виявився 20-річний випускник Оксфордського університету. Записку під робочою назвою "Ідеальний візит був би таким ..." відіслали на розгляд вищестоящого начальства. На документі стояла позначка: "Прохання не розголошувати: Не пересилати третім особам ..."

Окрім випуску презервативів, рекомендації для Папи містили такі пункти: "Переночувати в муніципальній квартирі в глухому містечку під Манчестером, заспівати дуетом з королевою, взяти участь у відкритті клініки абортів і благословити одностатеві шлюби".

Британський МЗС змушений був вибачитися за записку свого співробітника.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Голландський секс-шоп продаватиме "презервативи Папи Римського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути