четвер, 23 січня 2020 23:39

"Годинник Судного дня": стрілки перевели на 20 секунд

"Годинник Судного дня": стрілки перевели на 20 секунд
"Годинник судного дня" показав 100 секунд до опівночі. Фото: Сегодня

Стрілки так званого "Годинника Судного дня", який відраховує умовний час до можливого апокаліпсису, переведені на 20 секунд вперед.

На даний момент годинник Судного дня показують 23:58:20 до настання "ядерної півночі", що символізує глобальну катастрофу, заявила президент американського журналу Bulletin of the Atomic Scientists Рейчел Бронсон.

"Людство як і раніше зіштовхується з двома одночасно існуючими небезпеками - ядерною війною і зміною клімату, які посилюються іншими загрозами, такими як інформаційна війна в кіберпросторі, яка підриває здатність суспільства відповідати на виклики. У сфері міжнародної безпеки склалася вкрай важка ситуація не тільки з- за цих загроз, а й з-за того, що світові лідери руйнують глобальну політичну систему", - сказано в релізі.

Також серед причин переведення стрілок вперед - зростання ядерної загрози з-за конфлікту США та Ірану, розрив Договору про ракети середньої і меншої дальності і відсутність прогресу в питанні роззброєння КНДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судний день відклали на 1 хвилину

Журнал Bulletin of the Atomic Scientists виставляє час на "Годинника Судного дня" з 1947 року. У 2019 годинник був встановлений на позначку 2 хвилини до опівночі. За 70 років історії годинник міняли своє положення 22 рази, в 1947 році вони були встановлені на 23:53. У 1953 році, після випробування Радянським Союзом водневої бомби, Годинник Судного дня показував 23:58. Це саме крайнє значення годин, ближче до півночі вони не підходили ніколи.

Зараз ви читаєте новину «"Годинник Судного дня": стрілки перевели на 20 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути