Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 15:38

Головний рабин Одеси розказав про антисемітизм в Україні

В Україні немає державного антисемітизму. Є побутовий, але це дрібниці, якщо порівнювати їх із випадками, які трапляються в Європі, говорить в інтерв'ю журналу "Країна" головний рабин єврейської общини "Хабад" в Одесі Авраам Вольф.

  В Україні кожна людина має можливість жити за своїми релігійними правилами, якщо це не суперечить державному закону, каже рабин Авраам Вольф.
В Україні кожна людина має можливість жити за своїми релігійними правилами, якщо це не суперечить державному закону, каже рабин Авраам Вольф.

"Сказати, що немає антисемітизму – це дурниці. Він є побутовий. Іноді на вулиці, між сусідами. Іноді я це відчуваю. Не звертаю велику увагу. Тут немає державного антисемітизму. Навпаки – є підтримка. Це важливо.
Друге – порівняти антисемітизм в Україні та Європі, то ми живемо в раю. Я ходжу тут з кіпою, цицитом, у сюртуці з талітом по вулиці. У Брюсселі так страшно ходити. Так само в окремих районах Парижа".

Україна дає кожній людині жити за своїми релігійними правилами, якщо це не суперечить державному закону, каже рабин Вольф:

"Не в кожній країні так просто відкрити національні школи. А тут цілий закон регламентує це. У мене багато друзів живуть по світу, де це неможливо зробити.
Україна відкрита. Де ще президент зробив єврейські й мусульманські свята державними?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабин розказав про пораду президенту Зеленському



"Рабини США, Канади, Австралії, Європи заздрять білою заздрістю свободі, можливостям та успіхові українських колег. Майже ні в кого немає своїх шкіл, так багато вірян у синагогах і взагалі синагог. Україна дає приклад. Ми зустрічаємося раз у рік. Їдуть тисячі рабинів "Хабад" у США. Цьогоріч це було в Zoom. Я не пам'ятаю за останні 30 років, щоб Україна не була однією з головних тем: як ми працюємо, як перейняти наш досвід, як досягти такого ж успіху".

Розмову з лідером єврейської громади "Хабад" в Одесі Авраамом Вольфом читайте у журналі "Країна" від 14 січня 2021 року.

У 30 містах України є центри одного з найбільших хасидських рухів світу - релігійної організації "Хабад". В Одесі до цієї общини входить близько 30 тис. людей. Вона найчисленніша в країні. Центр світового руху знаходиться у Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Головний рабин Одеси розказав про антисемітизм в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути