пʼятниця, 11 грудня 2009 10:27

Гітлер панічно боявся дантистів

Гітлер панічно боявся дантистів

Адольф Гітлер старанно підтримував свій образ безстрашного правителя, який нікого і нічого не боявся. Проте за закритими дверима, жорстокий нацистський лідер лякався лише однієї речі - походу до зубного лікаря, пише Daily Mail.

Його особистий дантист Йоханнес Блашке розповів у своїх щоденниках, що Гітлер панічно боявся сідати в крісло дантиста. Одну просту операцію над кореневим каналом йому довелося робити більше восьми днів поспіль , оскільки нещадний фюрер "не міг терпіти біль".

Блашке слідкував за здоров"ям фюрера та вищого нацистського керівництва на протязі 20 років.

"Гітлер також мав жахливий запах з роту, та хворобу ясен", - говориться в новій книзі автора Меневсе Депрем-Хеннен під назвою "Дантист диявола".

Книга базується на унікальних медичних записах Блашке, які дивом вціліли під час бомбування Берліну. Депрем-Хенне працювала на записами протягом шести років.

"Блашке надзвичайно пишався своєю роллю як дантиста Гітлера, хоча його пацієнт аж ніяк не перебував у захваті", - говориться у книзі.

Гітлер мав панічно боявся болю та дантистського крісла, хоча через стан зубів мав постійно лікуватися. За один лише 1944 рік йому довелося перенести 10 серйозних операцій.

Блашке відзначив, що Гітлер страждає від жахливо неприємного запаху з рота, абсцесів і хвороби ясен. Причиною цього дантист вбачав наслідки бідного життя майбутнього фюрера на вулицях Відня ще до Першої Світової.

Красномовний нацистський шеф Люфтваффе Герман Герінг, який в 1934 заснував гестапо, був таким боягузом, що Блашке відзначив: "Він починав плакати навіть ще не сівши у крісло".

"Я мусив зробити для нього протези, оскільки він не міг служити шефом Люфтваффе без зубів", - написав він у щоденнику.

Депрем-Хеннен відзначила в своїй книзі, що Блашке, який помер в 1957 році, був переконаним нацистом і знав, "звідки походило золото жертв винищувальних таборів, яке використовувалося для фінансування СС. Проте він також не цурався і добрих справ.

"Одного разу, він відніс паралізованого єврея до бомбосховища, коли над головою були союзницькі літаки", - говориться в книзі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гітлер панічно боявся дантистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути