Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 10:57

Гігантський кінь продовжує рости (ФОТО)
8

Вже зараз цей важковаговик клейдесдальської породи визнаний найвищим конем Великої Британії. Але Діггеру - так звуть гігантських коня - лише чотири роки. І за кінськими мірками він ще підліток.

Дійсно, він настільки великий за зростом, що власниця коня - Ліза Макфарлейн вважає, що його зріст взагалі важко визначити точно. Хоча все таки схиляється до того, що зріст велетня досягає майже двох метрів, що англійською звучить красиво - 6 футів і 6 дюймів. Але це висота у загривку. А з головою і всі  9 футів – понад  2 метрів 70 сантиметрів.

Важить Діггер більше 1200 кг, а з"їдає в день двадцять п"ять кілограмів сіна – майже утричі більше, ніж кінь середньої величини.

До Діггера найбільшим конем у Великій Британії вважався Крекер. Зріст у загривку цього шістнадцятирічного гіганта, породи шайр – 195 см, так що кінчики його вух, коли він піднімає голову, знаходяться на висоті майже в два з половиною метри. Саме шайри тримають рекорд серед коней за зростом.

Найвищим же конем світу був визнаний Радар — бельгійський упряжний жеребець - його зріст без підков становив  202 сантиметри. Радар - власність фірми Priefert Manufacturing Inc. з міста Маунт Плезант в США. Для порівняння 3 вересня 2006 він був сфотографований з найменшою конячкою - Тамберліною, чий зріст у загривку становить 44,5 сантиметра, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Гігантський кінь продовжує рости (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути