Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2015 15:57

Німеччина з групою країн погодилася на вихід Греції з єврозони

Німеччина з групою країн погодилася на вихід Греції з єврозони

Блок країн єврозони на чолі з Німеччиною згоден на вихід Греції з валютного блоку за деяких умов. Про це оголосив міністр фінансів Мальти Едвард Шиклуна.

За його словами, позитивне рішення буде прийнято, якщо угода щодо грецького боргу і продовження програми фінансової допомоги країні не буде досягнута. Сам він хоче виступити в якості посередника на переговорах з Грецією в п'ятницю, які, за словами міністра, будуть важкими.

Шиклуна впевнений, що для запобігання дефолту і страждань народу Афінам потрібна операція з партнерами по єврозоні. Якщо угода не буде укладена, "прихильники жорсткої лінії у відносинах з Грецією захочуть отримати свій фунт плоті, що буде принизливим для нового уряду".

 "Дефолт - це жахливо, - сказав міністр. - З точки зору доходів Греція несе істотні втрати. Банки негайно відреагують на цю нестабільність і підвищать процентні ставки, тому греків притиснули до стіни".

Варто зазначити, що міністри фінансів країн єврозони і Греція зроблять у п'ятницю третю за останні 10 днів спробу погодити продовження програми допомоги Греції.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина з групою країн погодилася на вихід Греції з єврозони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути