четвер, 27 травня 2010 15:57

Німеччина очікує на повінь слідом за Польщею

Німеччина очікує на повінь слідом за Польщею

У Німеччині Центр зі спостереження за повенями оголосив у федеральній землі Бранденбург вищий стан готовності до стихійного лиха у зв'язку з імовірністю сильної повені.

За офіційними даними, рівень води в річці Одер 26 травня досяг критичної позначки - 5,9 метри і все ще продовжує підвищуватися, що створює загрозу руйнування гребель і дамб.

Влада Бранденбургу повідомляє, що всі розташовані поруч з річкою райони наразі перебувають під постійним спостереженням.

Велика вода в Німеччину приходить з Польщі, де руйнівні повені забрали життя 15 осіб. Польські служби з надзвичайних ситуацій продовжують зміцнювати річкові береги. Повінь поступово йде на спад, і мешканці повертаються в свої будинки.

Водночас, на центральні і східні райони Австрії обрушилися сильні дощі. Негода призвела до повеней і обвалів. У місті Клостернойбурзі багато будинків позбулися дахів через торнадо. Сильний вітер вирвав з корінням безліч дерев, погнув щогли ретрансляторів, а також пошкодив легкові машини.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Німеччина очікує на повінь слідом за Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути