Ексклюзиви
пʼятниця, 11 жовтня 2013 04:08

Генсек НАТО відмовився від військового вирішення сирійського конфлікту

Генсек НАТО відмовився від військового вирішення сирійського конфлікту
Андерс Фог Расмуссен. Фото: AFP
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що не бачить будь-якої ролі альянсу в сирійському конфлікті. Про це 10 жовтня повідомляє Agence France-Presse.

"У цього конфлікту немає військового рішення", - наголосив Расмуссен. Він також закликав уряд і опозицію Сирії взяти участь у роботі міжнародної конференції в Женеві, яку планується провести в листопаді.

Після появи повідомлень про хімічної атаки в передмісті Дамаска в кінці серпня Расмуссен послідовно закликав до "жорсткої міжнародної реакції", нагадує агентство. До моменту узгодження плану знищення хімічної зброї в Сирії в кінці вересня Расмуссен заявляв, що можливість військового втручання в конфлікт виключати не можна.

У серпні США були на порозі нанесення удару по позиціях урядової армії після повідомлень про загибель 1500 осіб в передмісті столиці Сирії в результаті застосування хімічної зброї. Під загрозою цього офіційний Дамаск за пропозицією Росії погодився на повне знищення наявних у його розпорядженні арсеналів. Відповідну резолюцію Радбезу ООН прийняла 27 вересня.

Конфлікт у Сирії між урядом Башара Асада і його супротивниками триває з березня 2011 року. Його жертвами, за даними ООН, стали понад 100 тисяч осіб.
Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО відмовився від військового вирішення сирійського конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути