Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2014 13:39

Генпрокурор обіцяє розслідувати порушення у діяльності нового керівництва МОЗ

Генпрокурор обіцяє розслідувати порушення у діяльності нового керівництва МОЗ

Генеральний прокурор України Віталій Ярема, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив, що органи прокуратури перевірятимуть діяльність керівництва міністерств та відомств, зокрема Міністерства охорони здоров'я. При цьому В.Ярема уточнив, що особлива увага приділятиметься діяльності нового керівництва, повідомляє УНН.

Генеральний прокурор наголосив, що вважає дуже важливим притягти до відповідальності осіб, які розкрадають державні кошти.

На запитання, чи стосуватиметься розслідування і діяльності нового керівництва МОЗ, Генеральний прокурор сказав: "Звичайно. Воно ще більше стосуватися нового, ніж старого".

"Треба притягувати до відповідальності тих людей, які зловживають владою, розкрадають бюджет. Побачите результати", — сказав В.Ярема.

Він наголосив, що ще зовсім недовго перебуває на посаді, але перевіркам роботи державних органів приділяє увагу.

"Ми реагуємо на всі факти правопорушень, в тому числі, і міністерств та відомств. Я знаю, що сьогодні дуже багато нарікань з боку суспільства щодо залишення старих схем. Вони стосуються не тільки МОЗу, а податкової, і митниці", — сказав Генеральний прокурор.

Як повідомляв УНН, міністр охорони здоров'я Олег Мусій фігурує у кримінальному провадженні щодо розкрадання медикаментів.

Нагадаємо, представники цілого ряду громадських організацій виступають за відставку О.Мусія з посади міністра охорони здоров'я. Вони вважають, що О.Мусій є некомпетентною особою і провалив найважливіші держані програми із закупівлі ліків для хворих на діабет, ВІЛ-інфікованих, онкохворих та ін. Крім того, громадські активісти заявляють про повне ігнорування проблеми надання медичного забезпечення учасникам АТО.

Також нагадаємо, що під час прес-конференції академік АМН, віце-президент АМН України Юрій Кундієв підкреслив, що нинішній міністр охорони здоров'я Олег Мусій не може керувати такою складною сферою життя суспільства, як охорона здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор обіцяє розслідувати порушення у діяльності нового керівництва МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути