Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 10:04

Генпрокуратура знайшла серед депутатів одного корупціонера

Генпрокуратура знайшла серед депутатів одного корупціонера

У 2010 році кількість зареєстрованих злочинів в Україні зросла на 15,2% по відношенню до аналогічного періоду 2009 року.

Про це пише Комерсант-Україна у статті "Особливо сувора звітність", посилаючись на звіт Генпрокуратури, який опинився у розпорядженні видання

У ГПУ також зазначають, що слідчі органи необгрунтовано часто застосовують прослушку, негласне проникнення до житла та інші заходи, що обмежують права громадян. При цьому у документі зазначається, що лише 10% отриманих матеріалів використовується у подальшій роботі.

Крім того, зі звіту стало відомо, що в 2010 р. якийсь народний депутат був притягнутий до відповідальності за вчинення корупційних дій.

В той же час голова СБУ Валерій Хорошковський не вважає, що його відомство надто часть вдається до прослушки.

"Ми зобов'язані перевіряти будь-яку інформацію, і іноді це доводиться робити за допомогою контррозвідувальних справ (припускають спрощену процедуру дозволу негласного знімання информации.-ред). І звичайно, іноді наші дані не підтверджуються", - пояснив він, визнавши, що іноді дані не підтверджуються.

У ГПУ також незадоволені якістю розслідування справ, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю. У документі підкреслюється, що з 10 тис. вивчених справ "скасовано майже 300 незаконних постанов та внесено більше 500 письмових вказівок ... 620 посадових осіб слідчих органів притягнуто до дисциплінарної відповідальності".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура знайшла серед депутатів одного корупціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути