четвер, 22 січня 2009 15:30

Генеральний директор "Артеку" оголосив голодування

Генеральний директор міжнародного дитячого центру Артек Борис Новожилов оголосив голодування і звернувся до керівництва України з вимогою вжити термінових заходів, щоб врятувати Артек від розорення і зберегти робочі місця.

Раніше про намір оголосити голодування також заявляли інші співробітники табору, які востаннє отримали частину заробітної плати у листопаді 2008 року. В Артеку вперше було скасовано зимові зміни. Ситуація загострюється тим, що в бюджеті 2009 року фінансування Артеку взагалі не передбачено.

За словами Новожилова, 84-ий рік в історії табору може стати для табору останнім. До Артеку, територія якого простягнулася вздовж узбережжя від гори Аю-Даг до Гурзуфа виявляють підвищений інтерес комерційні структури. Новожилов не виключив, що табір можуть розоряти спеціально.

Колишній вожатий Олександр Семиренко вважає, що становище табору залежить від любові лідерів країни: "Кучма дуже любив Артек. При ньому справи йшли в гору: і діти за держзамовленням приїжджали цілий рік".

Путівки сюди недешеві: від 5 до 10 тис. грн. Багато українців воліють їздити з дітьми за такі гроші за кордон. Тому піонерська легенда СРСР ризикує зникнути, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Генеральний директор "Артеку" оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути