Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2019 17:55

Газ без посередників: як змінити постачальника

Газ без посередників: як змінити постачальника
Щоб укласти договір про постачання газу з Нафтогазом, потрібно подати пакет документів. Фото: Зеркало недели

Українці можуть змінити постачальника газу. Наприклад, укласти договір безпосередньо з компанією "Нафтогаз України" без посередництва газзбутів.

Споживачеві необхідно подати відповідні документи до нової компанії. Додати до них довідку про відсутність заборгованості у попереднього постачальника, повідомила газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

Спочатку споживач повинен направити попередньому постачальнику лист про свій намір, 2 екземпляри підписаної додаткової угоди до Договору поставки газу щодо припинення дії договору, запит на надання довідки про відсутність простроченої заборгованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірка облгазів: кому повернуть гроші за неіснуючий газ

Після цього, новому постальнику потрібно надати заяву на приєднання до типового договору. Також копії документів, що засвідчують особу, право власності та довідку про відсутність заборгованості у попереднього постачальника.

"Ми готові продавати наш газ споживачам без посередників. Коли ринок звільнять від ручного управління, з'являться й інші продавці газу, з якими будемо конкурувати за вибір українців. Щоправда поки процедура зміни постачальника не проста. Щоб спростити її, треба скасувати урядову посанову №867", – наголосили у Нафтогазі.

У квітні населення платитиме за газ на 2% менше, ніж у березні. У НАК "Нафтогаз" скористалися ситуацією на ринку під час закупівлі газу для забезпечення побутових споживачів групи. Кінцева ціна газу становитиме 8,38 грн за кубометр. Раніше була 8,55 грн за кубометр.

Зараз ви читаєте новину «Газ без посередників: як змінити постачальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути