Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 14:18

Фредерік Бегбедер у Києві пив горілку і зізнавався у коханні (ФОТО)
6

В одному зі столичних клубів відіграв діджейський сет французький письменник Фредерік Бегбедер. Шоу Бегбедера полягало в не дуже віртуозному зведенні треків популярних сучасних пісень і викрикувань в мікрофон рядків із пісень епохи 1990-х. Проте, в невеликому залі клубу не було де проштовхнутися.

Прийшли молодь, яку прийнято називати "клабберами", а також українські дизайнери Сергій Єрмаков, Лілія Літковська і Тарас Краскін. Бегбедер простояв біля пульта всього кілька годин, міняючи треки і розпиваючи алкоголь, і все частіше за пультом його змінював помічник.

Зазначимо, що в листопаді минулого року під час візиту до Києва Бегбедер піддавався бурхливому натиску столичних книголюбів. Письменник, який здійснював тур на підтримку свого нового роману "Ідеаль", відчував себе в променях слави як риба у воді - говорив дотепно, балагурив, забирався з ногами на стілець, пив горілку і миттєво переходив від патетичних проповідей до зізнань у коханні українським дівчатам.

А в лютому парижська поліція затримала його з кокаїном. Тоді він разом із приятелем, ім"я якого не називається, "нюхав" кокаїн на капоті машини. Побачивши поліцейських, друзі спробували сховатися, але їх затримали. У Бегбедера знайшли два пакетики з наркотиком. Після допиту письменника відпустили, проте його взяли під поліцейський нагляд.

Фредерік Бегбедер отримав диплом Паризького інституту політичних досліджень, а потім диплом DESS в сфері реклами і маркетингу в CELSA (Вища школа інформації і комунікації).

Він став редактором-розробником в рекламному агентстві Young and Rubicam. Одночасно співпрацював як літературний критик в журналах Elle, Paris Match, Voici ou encore VSD.

Його звільнили з Young and Rubicam через деякий час після виходу в світ епатажного роману "99 франків", що згодом був перейменований в "14,99 євро", що є сатирою і викриттям рекламного бізнесу.

Був безкоштовним консультантом Робера Ю на президентських виборах 2002 р, хоча й не був членом його партії.

Бегбедер віддає перевагу навіженим сюжетам, з героями, схожими на нього самого. Він виступив засновником літературної премії, якою удостоїлися, зокрема, книги Мішеля Уельбека і Віржіні Депант, і навіть спробував себе в кінематографі - знявся в порнографічному фільмі "Дочка човняра".

Заслужену славу одного з найцікавіших сучасних французьких письменників Фредеріку Бегбедеру принесли романи "Спогади молодої людини, що не напоумилася" (1990), "Канікули у комі" (1995), "Любов живе три роки" (1997), "Оповідання під екстазі" (1999) та "99 франків", який став лідером книжкових продажів 2000 року у Франції, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Фредерік Бегбедер у Києві пив горілку і зізнавався у коханні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути