неділя, 09 серпня 2009 11:26

Прапором України мили підлогу одеського університету - ВО Свобода

Прапором України мили підлогу одеського університету - ВО Свобода
Одеське відділення ВО Свобода вимагає притягнути до відповідальності керівництво Одеського державного економічного університету за наругу над державним прапором України.

Про це повідомляє прес-служба ВО Свобода.

Як стало відомо, 7 серпня біля входу в шостий корпус університету на вулиці Пушкінській один зі студентів виявив на підлозі державний прапор України, який використовувався як ганчірка для миття підлоги.

Комендант, який прибув на місце події, намагався пояснити, що це помилка прибиральниці, в свою чергу, жінка це заперечує.

Повідомляється, що зовнішній вигляд прапора свідчив про те, що його неодноразово використовували як ганчірку для підлоги, тобто це слід розцінювати як свідомий і умисний акт наруги над державним символом України, який слід кваліфікувати як злочин.

Для з"ясування обставин до ВНЗ прибули оперативна група ВО Свобода, отаман Чорноморського гайдамацьких з"єднання Гуцалюк та голова Одеського обласного об"єднання Просвіта Степанченко, які намагалися зустрітися з проректором і ректором ОДЕУ, але останніх на робочих місцях в робочий час не виявилося.

Одеська обласна організація ВО Свобода направила до Приморського райвідділу міліції та Одеського управління СБУ заяви з вимогою розслідувати цей інцидент.

Нагадаємо, згідно зі ст. 338 Кримінального кодексу України наруга над державним прапором України карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Раніше, 29 серпня 2008 року співробітники правоохоронних органів затримали в Самборі Львівської області громадянина Польщі, який зірвав п"ять державних прапорів України при цьому пошкодивши їх, після чого кинув прапори на землю у присутності громадян.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Прапором України мили підлогу одеського університету - ВО Свобода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути