вівторок, 22 вересня 2009 13:44

Фінансист розкрадав мільйони доларів для кампанії Барака Обами

Фінансист розкрадав мільйони доларів для кампанії Барака Обами

Провідний спонсор виборчих кампаній Барака Обами і Хілларі Клінтон звинувачений в розкраданні 292 мільйонів доларів у фінансових компаній Citigroup, HSBC Holdings та Bank of America. Звинувачення щодо 59-річного Хассана Німазі, заарештованого в серпні, висунуло федеральне велике журі в Нью-Йорку.

Коли Німазі заарештували, прокуратура називала тільки одну компанію - Citigroup, що постраждала від його дій, а ймовірний об"єм розкрадань був значно менший, ніж тепер, - 75 мільйонів доларів. Згідно з новим звинуваченням, що було схвалене великим журі і оприлюднене в понеділок, 21 вересня, в період з 1998 по 2009 рік Німазі отримував від трьох банків багатомільйонні позики, підтверджуючи свою платоспроможність фальшивими документами.

Фінансист, що є головою правління компанії Nemazee Capital, знаходиться під домашнім арештом в своїй квартирі на Манхеттені. Німазі був одним з ключових спонсорів Демократичної партії і збирачем пожертвувань в партійну казну і фонди різних кандидатів. Зокрема, під час кампанії-2008 він на національному рівні відповідав за фінансування кампанії Хілларі Клінтон, яка нині займає пост держсекретаря, а пізніше допомагав збирати кошти для фонду Барака Обами. Як йдеться в звинувачувальних матеріалах, одним з мотивів шахрайства, до якого удався Німазі, було саме фінансування політичних кампаній, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фінансист розкрадав мільйони доларів для кампанії Барака Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути