четвер, 06 травня 2010 09:47

Фільм "Дерево" закриє Каннський кінофестиваль (ФОТО)
10

Стало відомо, що 63-й Каннський кінофестиваль закриється цього року "Деревом" Жюлі Бертучеллі з Шарлотою Генсбур ("Антихрист", "Джейн Ейр", "21 грам") в головній ролі.

Ця картина стала всього лише другим режисерським досвідом француженки Бертучеллі. Її перший художній фільм "Відтоді, як поїхав Отар" був відмічений на Каннському кінофестивалі в 2003 році, отримавши "Приз преси" і "Велику золоту рейку". Також картина була відмічена в 2004 році "Сезаром" як краща дебютна робота.

Цього разу фільм "Дерево", знятий за романом Джуді Паско "Батько наш, який в дереві", не увійшов до конкурсної програми Канн.

В картині йдеться про овдовілу матір чотирьох дітей. Восьмирічна Сімона розповідає їй, що чує голос батька, котрий доноситься з улюбленого дерева, що росте біля їхнього заміського будинку. Сімона вважає, що він повернувся, аби захищати їх.

Стосунки в сім'ї опиняються під загрозою, коли мати заводить дружбу з водопровідником Джорджем і просить його знищити коріння дерева, що проникло під будинок. У результаті сім'ї належить зробити складний, болісний, але звільняючий крок.

Компанію Шарлоті Генсбур в англомовній стрічці склали Мартон Чокаш ("Володар перснів", "Аліса в країні чудес") і Еден Янг.

Прем'єра фільму відбудеться 23 травня після нагородження переможців фестивалю в рамках позаконкурсної програми Канн.

Сплетник

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Дерево" закриє Каннський кінофестиваль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути