Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 16:19

Фільм Міхалкова "12" номінований на "Оскар"

Картина російського режисера Нікіти Міхалкова "12" номінована на премію Американської кіноакадемії "Оскар". Список номінантів оголосили в Лос-Анджелесі у вівторок.

За кількістю номінацій лідирують тріллер "Людям похилого віку тут не місце" і драма "Нафта". Романтичний фільм "Спокута", а також трилер "Майкл Клейтон", отримали по сім номінацій. Зокрема, ці чотири фільми разом з комедією "Джуно" названо в номінації "кращий фільм".

Анімаційний фільм "Рататуй" заявлений в п"яти номінаціях, "Джуно" і французько-мовна драма "Скафандр і метелик" - в чотирьох.

У номінації "кращий актор" за премію боротимуться Джордж Клуні (фільм "Майкл Клейтон"), Денієл Дей-Люіс ("Нафта"), Джоні Депп ("Суїні Тодд, демон-перукар"), Томмі Лі Джонс ("У долині Ела") і Вігго Мортенсен ("Порок на експорт").

У номінації "краща актриса" названі Джулія Крісті ("Далеко від її"), французька актриса Маріон Котіяр ("Життя в рожевому кольорі"), Лора Ліні ("Дикі") і канадська актриса Елен Пейдж ("Джуно").

80-а церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 24 лютого, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Фільм Міхалкова "12" номінований на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути