Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2007 11:55

Філіппінські віруючі, як завжди, розіпнули себе на хрестах у Страсну п"ятницю

Сьогодні сім філіппінських віруючих на знак спокутування гріхів розіпнули себе на хрестах. Жителі села Сан Педро Кутуд вже не перший рік проводять цей ритуал у Страсну п"ятницю.

Сім філіппінців півтора кілометри несли на собі на вершину горба дерев"яні хрести, на яких вони потім були розіпнуті, зображаючи останні години життя Ісуса Хріста. Ноги і руки віруючих прибили до хрестів 10-сантиметровими цвяхами, які були наперед продезинфіковані. Один з тих, що прирік себе на розп"яття, Рубен Еньяхе, 46-річний виготівник рекламних щитів, бере участь в цьому ритуалі вже в 21-й раз.

За видовищем спостерігали більше ста іноземних туристів. За словами місцевих поліцейських, багато хто з них розташувався біля підніжжя горба, на якому стояли хрести з розіпнутими віруючими. Католицька община Філіппін виступає проти цього ритуалу, який став однією з найбільш популярних розваг в Сан Педро Кутуд, передає, з посиланням на АР, РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Філіппінські віруючі, як завжди, розіпнули себе на хрестах у Страсну п"ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути