четвер, 08 квітня 2010 17:17

Євросоюз допоможе Киргизії відновитися після заворушень

Євросоюз допоможе Киргизії відновитися після заворушень

Європейський союз запропонував свою допомогу у відновленні Киргизії, де стався державний переворот, в результаті якого до влади прийшли сили опозиції. З відповідною заявою в четвер, 8 квітня, виступила глава зовнішньополітичного відомства ЄС Кетрін Ештон.

Також готовність допомогти Киргизії висловив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Виступаючи на прес-конференції, генсек заявив, що відправить в країну посла для спеціальних доручень Яна Кубіша, який приїжджав в Киргизію в 2005 році, коли в країні відбулася так звана "революція тюльпанів". Очікується, що колишній генеральний секретар ОБСЄ Кубіш прибуде до Киргизії в п"ятницю, 9 квітня.

Крім того, для ознайомлення з ситуацією в країні і підготовки доповіді про те, що відбувається в Киргизію відправився заступник генерального секретаря Організації Договору про колективну безпеку (ОДБК) Валерій Семеріков. Як скоро він прибуде в республіку і чи буде він зустрічатися з представниками тимчасового уряду, невідомо.

Раніше з обіцянкою надати населенню Киргизії гуманітарну допомогу виступив прем"єр-міністр Росії Володимир Путін. Він також закликав голову тимчасового уряду народної довіри Киргизії Розу Отунбаеву вжити всіх можливих заходів, щоб забезпечити жителям республіки максимальну безпеку.

У результаті заворушень, що спалахнули в Киргизії 6 квітня, постраждали більше тисячі осіб, щонайменше 75 осіб загинули.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз допоможе Киргизії відновитися після заворушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути