Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2006 13:53

Європейські вчені створять кіборга

Команда європейських учених і інженерів оприлюднила плани по створенню "розумних" роботів наступного покоління, які зможуть не тільки виконувати закладені в них функції, але і навчатися новим. Проект Cogniron, в рамках якого проводитиметься розробка роботів-помічників для інвалідів і літніх людей.

Основне завдання проекту - виробити у цих машин "розумну" поведінку в різних сферах. Розробники збираються навчити роботів вести комплексні бесіди, розуміти сенс певних вчинків людини, навчити соціальної поведінки, а також навчити справлятися з нестандартними ситуаціями.

Роботи, до того ж, повинні навчитися ухвалювати самостійні рішення. Це, поза сумнівом, є ключовим питанням у виробленні у машин "розумної" поведінки. Дослідники також вважають, що крім сприйняття вербальної інформації, роботам необхідно сприймати жести і рухи тіла людини.

Розробляючи програмне забезпечення роботів, учені орієнтуватимуться на те, як процес пізнання світу проходить у людини. У програми був непоганий старт, проте до створення першого прототипу такої машини ще дуже далеко, повідомляє УРА-Информ.

Зараз ви читаєте новину «Європейські вчені створять кіборга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути