вівторок, 11 листопада 2008 16:15

Європейці створять єдину військово-транспортну структуру

Міністри оборони 12 країн Євросоюзу ухвалили рішення про створення єдиної військово-транспортної структури, яка в майбутньому змогла б компенсувати нестачу відповідного авіатранспорту у окремих країн, повідомляє Defense Aerospace. Планується, що вона отримає в розпорядження літаки AirbusA400m і LockheedC-130Hercules.

Нова структура, яка носитиме назву EuropeanAirTransportFleet (EATF), повинна посприяти підвищенню мобільності армій країн-учасників проекту і європейського контингенту, що бере участь в бойових діях за кордоном. Окрім основної функції - доставки особового складу і техніки в гарячі точки - EATF також займатиметься питаннями міжнародної співпраці у військово-транспортній сфері. Зокрема, спільною підготовкою фахівців.

Точна кількість літаків, які будуть задіяні в проекті, не повідомляється. Проте, за попередніми даними, техніка буде сконцентрована на одній або двох авіабазах, щоб її, у разі потреби, було нескладно направити для виконання конкретних завдань.

Попередня домовленість про створення EATF була досягнута в жовтні на неформальній зустрічі міністрів оборони країн Євросоюзу. Тепер декларацію про наміри брати участь в цьому проекті підписали представники військових відомств Бельгії, Чехії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Люксембурга, Нідерландів, Португалії, Румунії, Словаччини і Іспанії.

За останні роки армії країн ЄС брали участь у військових конфліктах в Лівані, Конго і Індонезії. Для транспортування віск в основному доводилося використовувати транспортні літаки ВВС США або НАТО, оскільки багато європейських держав відчувають нестачу таких машин.

Зараз ви читаєте новину «Європейці створять єдину військово-транспортну структуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути