Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2015 08:17

Європарламент зняв недоторканність з депутата через шпигунство на користь Росії

Європарламент зняв недоторканність з депутата через шпигунство на користь Росії

 Європарламент у середу, 14 жовтня, позбавив недоторканності Белу Ковача, який представляє угорську ультраправу партію Йоббік, повідомляє DW.  55-річного політика підозрюють у шпигунстві проти інститутів ЄС на користь Росії.

Звинувачення на адресу Ковача з'явилися в угорській проурядовій газеті у травні 2014 року, незадовго до виборів у Європарламент. Прокуратура Угорщини заявляє про те, що політик контактує з представниками російських спецслужб починаючи з 2010 року. Ковач часто відвідує Москву і був спостерігачем на так званому референдумі в аннексованому Криму. Політик заперечує звинувачення на свою адресу.

Рішення Європарламенту робить можливим проведення офіційного розслідування щодо Ковача. Якщо його провина буде доведена, політику загрожує від двох до восьми років позбавлення волі.

Раніше лідерів угорської націоналістичної партії Йоббік Іштвана Саваї і Лоранта Гегедюша визнали персонами нон грата в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент зняв недоторканність з депутата через шпигунство на користь Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути