пʼятниця, 05 листопада 2021 00:55

Європа в центрі пандемії Covid-19 - ВООЗ

Європа в центрі пандемії Covid-19 - ВООЗ
В ВООЗ прокоментували пандемію коронавірусу. Фото: Reuters

Європа є епіцентром пандемії COVID-19, на нього припадає 59 відсотків усіх випадків у світі.

Нинішній темп передачі в 53 країнах регіону викликає серйозне занепокоєння. Нові випадки наближаються до рекордного рівня, при цьому сплеск спричиняє "Дельта" варіант коронавірусу, заявив регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я в Європі Ганс Клюге.

Кількість госпіталізацій у регіоні за тиждень зросла більш ніж вдвічі.

Чиновники бачать тенденцію до зростання в усіх вікових групах, але найбільше занепокоєння викликає швидке зростання захворюваності серед літнього населення. Це призводить до того, що все більше людей мають важкі випадки хвороби і вмирають, причому 75 відсотків смертей припадають на осіб у віці 65 і старше.

Один достовірний прогноз вказує що за нинішніх темпів Європа може побачити ще півмільйона смертей від Covid-19 до першого лютого.

Він назвав причиною сплеску нерівномірність рівня вакцинації і послаблення заходів громадського здоров'я та соціальних заходів в усьому регіоні.

Хоча загалом було розповсюджено мільярд доз вакцини, в Європі лише 47 відсотків населення повністю вакциновані. У восьми країнах щонайменше 70% людей були повністю щеплені. Клюге зазначає, що цей показник залишається нижчим за 10 відсотків у двох інших країнах.

Клюге закликав країни з низьким рівнем вакцинації збільшити охоплення, особливо серед пріоритетних груп, таких як люди похилого віку. Він закликав країни з високим рівнем вакцинації та достатнім запасом вакцин поділитися ними з країнами, яким поталанило менше.

Вакцини найефективніші, якщо використовуються разом з іншими профілактичними заходами, такими як соціальне дистанціювання та носіння маски. Якби в регіоні досягли універсального використання масок, відтепер до лютого можна було б врятувати 188 000 життів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус підхопила рекордна кількість людей, 699 померло

Пандемія коронавірусу може завершитися в деяких країнах у 2022 році. При цьому Covid-19 може перейти в форму сезонної хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Європа в центрі пандемії Covid-19 - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути