Ексклюзиви
субота, 25 липня 2009 14:27

Європа у страшних пожежах та повенях

Європа у страшних пожежах та повенях
Нинішнє літо не тішить мешканців Європи гарною погодою. В Іспанії, Франції та Італії бушують лісові пожежі, в центральній та східній Європі - інша напасть - ураганний вітер, зливи та повені.

Лісові пожежі почалися на півдні Європи кілька днів тому і ускладнилися через суху і спекотну погоду та сильний вітер. Найсильніше від пожеж постраждала Іспанія, однак також ліси горять у Франції, Італії та Греції.

В Іспанії на боротьбу з пожежами кинули усі вільні сили. Повідомляється про загибель шести пожежних. На території країни бушує близько семи великих пожеж: частина на півдні, в Андалусії, частина на сході країни в Каталонії.

У районі населеного пункту Мохакар на південному сході Іспанії через пожежу з курортної зони евакуювали близько 1500 осіб, серед яких багато іноземних туристів. За даними газети El Pais, евакуйовано 3000 осіб, а загальна площа пожеж в Альмерії, провінції на південному сході Іспанії, складає 3500 гектарів.

За словами представниці місцевої влади, вогонь впритул підійшов до Мохакара. Водночас, за даними рятувальників, від пожежі ніхто з мешканців містечка не постраждав. Вогнем було знищено кілька автомобілів і будинків.

На Сардинії в результаті пожеж загинуло двоє людей, декілька сотень евакуйовано з небезпечної зони. У Франції при гасінні пожеж на Корсиці постраждало п"ятеро пожежних - як вважає місцева влада, причиною виникнення пожеж на Корсиці був підпал.

Крім того, горять ліси і в Туреччині. Пожежі наблизилися вже впритул до Бодруму, який вважається найбільш фешенебельним курортом. Сотням мешканців довелося покинути свої будинки. Пожежні літаки та гелікоптери боролися з вогнем всю ніч. Локалізувати осередки займання вдалося лише до ранку.

А в Німеччині жителі міста Ван-Айкель пережили незвичайне для тієї місцевості явище - торнадо. Сотні городян залишилися без даху над головою, а вулицями виявилося неможливо проїхати через повалені дерева. Повідомляється про одного загиблого і шести постраждалих.

Водночас, до семи осіб зросла кількість жертв урагану, що промайнув у Дольношленському воєводстві на південному заході Польщі увечері в четвер, 23 липня. Як повідомив представник державної пожежної служби Павло Фронтчак, понад 30 осіб отримали поранення. Стан п"ятьох медики оцінюють як критичний, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Європа у страшних пожежах та повенях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути