середа, 19 лютого 2020 16:27

Евакуйованих з Китаю може прийняти Київська водолікарня

Евакуйованих з Китаю може прийняти Київська водолікарня
Миронівська лікарня відновного лікування. Фото з сайту закладу

Евакуйованих з китайського Уханя українців готові розмістити в лікарні районного центру Миронівка Київської області. Про готовність закладу прийняти українців на карантин повідомила МОЗу Київська обласна державна адміністрація.

Про це йдеться у відповіді Київської ОДА "Українським Новинам" на запит про облаштування в Київській області карантинних зон.

Журналістам повідомили, що на території області можливе розміщення евакуйованих громадян в комунальному некомерційному підприємство Київської обласної ради "Обласна лікарня відновного лікування", яка знаходиться за адресою вул. Пироженка, 1 в місті Миронівка.

Як повідомляють на сайті закладу, це - водолікарня, де головним лікувальним елементом є родонові ванни. Лікарня розрахована на 75 ліжок, розмішених в одно-, двох - та чотиримісних палатах, має харчоблок, пральню та окрему огороджену територію.

Щоб розмістити в закладі на карантин евакуйованих людей, доведеться виписати 74 пацієнтів, які на даний момент проходять там лікування.

Окрім того, неподалік від медзакладу знаходиться школа і дитячий сад, а на території лікарні постійно проживає сім'я з дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гостомелі побоюються, що евакуйованих з Уханя підкинуть у їхню лікарню

Тим часом, На Тернопільщині директор санаторію "Медобори" через тиск місцевої громади відмовився приймати на карантин евакуйованих з Китаю людей. Посадовець повідомляв раніше, що досяг попередніх домовленостей із керівництвом держави про розміщення карантинних пацієнтів. Однак співробітники санаторного закладу категорично відмовилися в такому разі виходити на роботу.

Очільниця МОЗ Зоряна Скалецька відмовилася розповідати, де розмістять українців та іноземців, яких евакуюють з китайського Уханя. За її словами, є 4 місця, де можуть розмістити евакуйованих з провінції Хубей. Скільки з них у підсумку використають, поки невідомо, бо залежатиме від кількості евакуйованих. З "міркувань безпеки" вона відмовилась називати, що саме це за пункти та де вони розташовані.

Зараз ви читаєте новину «Евакуйованих з Китаю може прийняти Київська водолікарня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути