середа, 19 лютого 2020 21:35

Евакуація українців з Уханя: медики не пустили на літак 4 людей

Евакуація українців з Уханя: медики не пустили на літак 4 людей
Під час евакуації українців з Уханя на літак не пустили 4 людей. Фото: Akzent,zp

В Ухані під час евакуації в Україну китайські медики не пустили на літак троє українців та одну іноземку.

Водночас на борт було допущено 73 людини, серед них громадяни України та іноземці. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна".

"Евакуація проходить у штатному режимі. Уряд має чіткий план і ми його виконуємо. До прийому людей готові. Літак вже вилетів. Усі пройшли відповідні перевірки. На борт допущені люди без симптомів гострої респіраторної інфекції", — зазначив він.

Ляшко також розповів, що на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт чотири людини, троє з них українці та одна — іноземка. Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка не змогла евакуюватися з Уханя через собаку

Евакуйованих з Уханя людей розмістять в обсервацію у визначеному урядом об'єкті. Ті, кого не було допущено до евакуації, знаходяться під наглядом китайських лікарів та перебувають на постійному зв'язку з консульською службою.

"Прошу не створювати паніку, зберігати здоровий глузд та розуміння, що у будь-якій ситуації треба залишатися людьми. Там міг опинитись кожен із нас чи дорога нам людина. Ми забираємо людей, які і так переживають непростий період. Серед евакуйованих сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Наш обов'язок — забрати їх та створити максимально комфортні умови. Це стосується не тільки організації перельоту та облаштування їх побуту, але й прийняття їх іншими українцями. Невже в такій великій країні немає місця для менше сотні громадян, які опинилися в складній ситуації?" — підкреслив Ляшко.

У райцентрі Винники Львівської області протести: люди перекрили під'їзд до госпіталю ветеранів війн та репресованих, бо бояться, що до них привезуть на карантин евакуйованих із Уханя українців. Під медичний заклад звезли шини, які погрожують запалити, якщо влада не дослухається.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація українців з Уханя: медики не пустили на літак 4 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути