Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 14:23

"Це сатанинська суть": у Почаївській лаврі зробили скандальну заяву

У Почаївській лаврі Української православної церкви Московського патріархату назвали Всесвітню Раду Церков сатанинською організацією, а РПЦ "своєю церквою".

Про це йдеться в зверненні до московського патріарха Кирила.

Скандальне звернення написав намісник лаври митрополит Володимир (Мороз). У цьому листі він називає РПЦ своєю церквою, чим спростовує всі заяви агітаторів Московського патріархату про незалежність УПЦ МП від Москви.

"Братія Успенської Почаївської лаври звертається і переконливо просить про вихід нашої Православної Церкви з Всесвітньої Ради Церков", - йдеться у зверненні.

Автор: Скріншот
  Звернення ченців Почаївської лаври УПЦ МП
Звернення ченців Почаївської лаври УПЦ МП

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священник одного з київських монастирів помер у сауні, розважаючись з дівчатами

Митрополит просить керівництво РПЦ ізолюватися від усіх Церков, вийшовши зі складу Всесвітньої Ради Церков, що фактично означатиме відкриту конфронтацію з усіма іншими конфесіями.

"Сатанинський задум створення Всесвітньої Ради церков полягає в побудові єдиної світової лжецеркви в прийдешнє царство антихриста, об'єднаної, звичайно, не Духом Істини і любов'ю до Бога, а, навпаки, байдужістю до істини і прийняттям святого отця брехні з його уявної лжелюбовью. Документи і відеоматеріали з екуменічних зустрічей і молінь не залишають жодного сумніву в їх антихристиянській і сатанинській суті", - зазначив ієрарх УПЦ МП.

Греко-католики заблокували вхід православним вірянам до Благовіщенського храму УПЦ міста Коломиї, що належить їм. Під час конфлікту застосували насильство, деяких людей побили ногами. Зокрема, капелан УГКЦ Микола Мединський особисто кулаками бив православних. Окрім того, він назвав православних "біомасою" і "московськими свинями". Так, греко-католики відтіснили православних від храму.

Зараз ви читаєте новину «"Це сатанинська суть": у Почаївській лаврі зробили скандальну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути