субота, 27 березня 2021 10:45

Це - провокація спецсужб РФ: Семенченко про свій арешт

Це - провокація спецсужб РФ: Семенченко про свій арешт
Семена Семенченка звинувачують у створенні воєнізованого формування, що діяло під виглядом приватної охороннії фірми. Фото: Facebook

Засновник та перший командир добровольчого батальйону "Донбас", колишній нардеп Семен Семенченко вважає, що його арешт - це провокація спецслужб РФ.

Про це він заявив під час свого включення зі зали Печерського райсуду, де вчора йому обирали запобіжний захід, передає Еspreso.

"Все це - провокація спецслужб Російської Федерації. Яка хоче припинити діяльність компанії, що боролася з ПВК "Вагнера" за кордоном. Вона хоче, щоб добровольці були оббріхані й перебували за ґратами. Ми з побратимами не можемо наразі зупиняти російську агресію на фронті, де заборонено "вогонь у відповідь", тож змушені були робити це за кордоном", - сказав він.

"Висунуті СБУ звинувачення проти мене нічим не підкріплені. Уся зброя, яка була показана як нібито знайдена в нашому таборі, була відкопана за кілька десятків метрів у лісі й не має до нас жодного відношення. Я ні в чому не винен, мої товариші ні в чому не винні", - додав він.

Семена Семенченка звинувачують у створенні воєнізованого формування, що діяло під виглядом приватної охороннії фірми, й незаконному поводженні зі зброєю. Разом з ним у цій справі проходить Євген Шевченко, відомий як "позаштатний агент НАБУ". За інформацією СБУ, до складу "приватної військової компанії", імовірними організаторами якої були названі Семенченко та Шевченко, входили понад 150 осіб. "Компанія" нібито займалася "ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами".

Зараз ви читаєте новину «Це - провокація спецсужб РФ: Семенченко про свій арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути