четвер, 16 липня 2020 14:49

Є чутки, що новий міністр промисловості працюватиме на Росію - політолог

Є чутки, що новий міністр промисловості працюватиме на Росію - політолог
Олег Уруський заявив із трибуни: "Бачу найпершим завданням налагодження системи, щоб ми позбулися того хаосу, в якому перебуває промисловість". Фото: Facebook

Про нового віцепрем'єр-міністра та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського відомо вкрай мало. Це небезпечно.

Про це в коментарі Gazeta.ua говорить політолог Віктор Таран.

"Під час свого виступу в парламенті Уруський не зміг представити концепцію, стратегію своєї роботи. Фактично на таку важливу державну посаду призначили кота в мішку. Окрім цього, Уруський отримав посаду з певним порушенням Конституції. За нею кандидатура на міністра з питань стратегічних галузей промисловості має бути ініціативою парламенту. У нашому випадку ж народні депутати просто легалізували рішення Офісу президента. Це негативна тенденція. Верховна Рада втрачає свої законні повноваження. Демократична влада побудована на системі стримування та противаг. Натомість зараз Офіс Зеленського перебирає на себе все більше повноважень", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет уперше очолила жінка

За його словами, у державному бюджеті на цей рік не закладено витрат на Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

"Скоріше за все, цього року воно не запрацює повноцінно. Не впевнений, що велика потреба в такій установі була. На базі Міністерства економіки діяв департамент, який займався питаннями промисловості. Можливо, варто було розширити його, збільшити штат, дати додаткові повноваження.

У суспільстві ходять чутки та різні теорії про те, що Уруський пов'язаний з російським бізнесом. Мовляв, його спеціально призначили на таку важливу посаду, щоб нищив українську промисловість ізсередини. Особливо акцентують на тому, що новоспечений чиновник братиме участь у реорганізації Укроборонпрому. Поки що неможливо визначити, чи справедливі ці звинувачення. Варто ретельно стежити за тим, як поводитиметься Олег Уруський на посаді", - додає політолог.

Верховна Рада призначила віцепрем'єр-міністром, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

"За" проголосували 250 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Є чутки, що новий міністр промисловості працюватиме на Росію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути