пʼятниця, 18 вересня 2020 23:17

Якщо у ВРУ вирішать зменшувати мінімалку, ми вийдемо на компроміс - Марченко

Якщо у ВРУ вирішать зменшувати мінімалку, ми вийдемо на компроміс - Марченко
Марченко висловив готовність звітувати і дискутувати з парламентаріями. Фото: bbc.com

Міністр фінансів Сергій Марченко повідомив про готовність працювати з парламентом над бюджетом, і якщо парламентарі вирішать зменшувати мінімальну заробітну плату - вони назвуть свої аргументи і вийдуть на компроміс.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів.

"Є бюджетний кодекс. Відповідно до бюджетного кодексу, до 15 вересня із бюджетом працює уряд. Після 15 вересня з бюджетом працює парламент, спільно з урядом. І ми виходимо на компроміс. І цей компроміс потім приймається як "Закон про бюджет". Звичайно, ми готові і будемо працювати з парламентом. Але є різні етапи підготовки. І якщо ви запитаєте мене, чи був парламент поінформований про показники бюджету - так, ми проінформували, що ми в бюджеті закладаємо такі макропоказники. Є такі політичні індикативи, які ми маємо досягти", - розповів міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки

За його словами, саме зараз настає той період часу, коли вони будуть готові дискутувати з членами парламенту і з членами комітетів.

"І в нас дійсно парламентсько-президентська республіка, і ми готові звітувати і дискутувати з парламентаріями в якому напрямку, що саме розподіляти. Якщо, наприклад, парламентарі вирішать зменшувати мінімальну заробітну плату - ми будемо казати свої аргументи, парламентарі свої - і вийдемо на компроміс", - зазначив Марченко.

Мінімальна заробітна плата 1 вересня зросла до 5000 грн на місяць. Підвищення мінімалки з вересня поточного року є першим етапом, другим стане підвищення з 2021 року до 6000 грн. Протягом 2021 року мінімальна зарплата має зрости до 6500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Якщо у ВРУ вирішать зменшувати мінімалку, ми вийдемо на компроміс - Марченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути