четвер, 20 січня 2011 09:07

ЄС стоїть на порозі нової економічної кризи

ЄС стоїть на порозі нової економічної кризи

Незважаючи на всі заяви про те, що світова фінансово-економічна криза подолана і тепер залишається чекати лише відновлення, напередодні були оприлюднені дані Комісії ООН з торгівлі та розвитку (UNCTAD) про нові ризики. На думку її експертів, Євросоюзу в 2011 році загрожує нова фаза кризи у вигляді повторного входження в стадію спаду.

Як зазначається в опублікованій доповіді "Становище і перспективи світової економіки в 2011 році", незважаючи на заходи жорсткої бюджетної економії, які прийняті або плануються, Євросоюз може знову опинитися в стадії економічного занепаду.

"Головну небезпеку становить у першу чергу економічний розрив, що виник між різними країнами Євросоюзу, - підкреслюється в доповіді. - Так, якщо Німеччина реєструє зараз зростання ВВП в 3,4%, то Греція, Ірландія, Португалія та Іспанія опинилися на краю прірви. Ці країни, котрі знаходяться в бюджетній кризі, ризикують увійти в затяжну фазу спаду".

Раніше Світовий банк (СБ) констатував, що більшість країн, які розвиваються, оговталися від кризи, і прогнозував стабільне зростання світової економіки. Світова економіка, на думку його експертів, переходить від фази посткризового пожвавлення до фази повільного, але досить стабільного зростання в поточному і наступному роках.

Независимая газета

Зараз ви читаєте новину «ЄС стоїть на порозі нової економічної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути