середа, 14 жовтня 2009 16:45

ЄС планує скасувати візовий режим з Косово

ЄС планує скасувати візовий режим з Косово
Єврокомісія планує розпочати процедуру, метою якої є скасування візового режиму між ЄС і Косово. Про це повідомив єврокомісар з питань розширення Євросоюзу Олі Рен.

Нагадаємо, незалежність Косово не визнали 5 країн ЄС.

Інша балканська країна, Боснія та Герцеговина викликає занепокоєння у Єврокомісії. На думку Брюсселя, Боснія та Герцеговина має спочатку здійснити конституційну реформу, щоб її інститути функціонували нормально. До проведення такої реформи Єврокомісія не зможе надати цій державі статусу країни-кандидата. Тож, наголосив Рен, Боснія та Герцеговина має нині ухвалити остаточне рішення – чи хоче вона стати членом ЄС і діяти відповідно.

Водночас, єврокомісар наголошує, що не зважаючи на значний прогрес у Балканському регіоні, існує ризик того, що відбудеться зворотній процес через низку об"єктивних факторів.

"Важливо, щоб ми не жертвували розширенням. Є такі проблеми, які затримують цей процес. Приміром, фінансова криза, яка виникла не на Балканах, а на Уолл-стріт. Водночас розширення може бути одним із заходів для стабілізації регіону Східної Європи", – сказав Рен, передає Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «ЄС планує скасувати візовий режим з Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути