понеділок, 13 травня 2019 13:46

ЄС не тиснутиме на Росію новими санкціями

ЄС не тиснутиме на Росію новими санкціями
Дзеркало тижня ЕС не буде запроваджувати нові санкції проти Росії

Євросоюз не запроваджуватиме нові санкції проти РФ через рішення видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.

Про це стало відомо у Брюсселі. Там міністри закордонних справ держав-членів ЄС зібралися для відзначення 10 річниці Східного партнерства, передає "Європейська правда".

"Ми хочемо, перш за все, діалогу, ніж використання способів тиску, до яких вдається Росія", - сказав міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек.

Його також підтримав колега з Румунії. Глава зовнішньополітичного відомства цієї країни заявив, що "ця проблема буде обговорюватися на зустрічі міністрів".

"З нашого погляду, це не найкращий захід, який можна було б вжити. Громадяни повинні мати вибір, але підштовхування громадян до отримання громадянства може створити проблеми для України", - пояснив міністр Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує наступ на Україну - Наєв

Видача російських паспортів мешканцям окупованих територій Донецької та Луганської областей, перш за все, стосуватиметься так званих "силових структур" окупаційних адміністрацій.

Це стало предметом серйозної уваги під час засідання Ради безпеки ООН. Результатом цього стало засудження таких протиправних дій і заклик до Російської Федерації розв'язувати всі питання саме в руслі міжнародного права.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не тиснутиме на Росію новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути