понеділок, 04 лютого 2019 22:37

Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть священнослужителі

Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть священнослужителі
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть служителі української церкви. ФОТО: president.gov.ua

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть служителі української церкви.

"Священнослужитель живе за рахунок парафіян, які відвідують богослужіння, жертвують на храм, купляють свічки, замовляють треби", - розповів він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, служителі церкви не є держслужбовцями, оскільки в Україні церква відокремлена від держави, на відміну, зокрема, від Елладської православної церкви, де держава і церква складають єдине ціле.

"Якщо згадати церкву Київського патріархату, то вона ніколи не отримувала підтримки від держави. Держава підтримувала до того часу тільки церкву Московського патріархату. А ми навчилися практично виживати увесь цей період часу", - каже голова ПЦУ.

Українські храми і монастирі нині зіштовхуються з фінансовими труднощами. Це стосується, зокрема, сплати комунальних послуг.

Як приклад Епіфаній навів Київську православну богословську академію, де на стаціонарі безплатно навчаються близько 200 студентів, і для утримання академії необхідна велика сума коштів. "Ми знаходимо добрих людей, благодійників з України, за кордоном", - додає митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, яка помісна церква може "перетягти" віруючих з МП

У грудні патріарх Філарет розповів, що в Радянському Союзі усі православні ієрархи змушені були співпрацювати з Комітетом державної безпеки (КДБ).

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть священнослужителі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути