неділя, 03 лютого 2019 02:14

Епіфаній: Прокльони з вуст священика - неприпустимі

Епіфаній: Прокльони з вуст священика - неприпустимі
Епіфаній розкритикував намісника Києво-Печерської лаври. Фото: YouTube

Прокльони намісника Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ (МП) Павла суперечать санові митрополита і православному вченню.

"Це суперечить взагалі не те що сану митрополита, це суперечить навіть православному вченню. Ми не маємо права проклинати. Ми повинні благословляти тих, які нас проклинають. А що ми бачимо? Ми бачимо, що з вуст православного митрополита лунають такі речі. Речі, які взагалі не припустимі у православ'ї, в церкві. Я вважаю, що це взагалі ненормальне явище", – заявив глава Православної церкви України митрополит Епіфаній в ефірі Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик прокляв і відправив на той світ 3 людей

"Я в це не вірю. Тому що життя людини знаходиться в руках Божих. Це залежить від Бога. Якщо Господь, можливо, інколи і попускає певні речі, то це залежить від Бога, а не залежить від тієї чи іншої людини", – додав він.

Раніше на YouTube-каналі "Лавра. Шлях до небес" опублікували відеозапис, у якому митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Павло розповідав, як боровся з ремонтними майстернями на території лаври, які, за його словами, підробляли антикваріат.

"Тоді були відкриті дебати. Я сказав, що помруть, якщо не підуть, і в один день три людини померло. Вони написали відкритий лист-скаргу на мене блаженному митрополитові Володимиру (колишньому главі УПЦ (МП) – ред.)" – заявив Павло і додав, що пізніше померла ще одна людина.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній: Прокльони з вуст священика - неприпустимі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути